Beeldend kunstenaar

Levy Mitchell Holtkamp, geboren te Amsterdam (1985).

Rond 2007 ben ik begonnen met het tekenen / schilderen van muzikanten die mij hebben geïnspireerd en me emotioneren. Dat gevoel probeer ik dan over te brengen op het doek. Wanneer ik muzikanten schilder zet ik eerst hun muziek aan en laat me daarop meevoeren. Voor mij is het dan alsof de muzikant via mij schildert.

Ook schilder ik bekende film- personages en scènes die mij aanspreken.

Kort gezegd: wat mij het meeste aanspreekt zijn gezichten (bekend of onbekend) en de verhalen en / of emoties die daarachter schuilgaan.

Natuurlijk is het mijn hand die de ‘toets’ maakt (de manier waarop een schilder zijn kwast of penseel op het doek plaatst en de verf op het paneel of doek aanbrengt) maar wordt het werk ook weer bekeken door de ogen van de toeschouwer die daar een eigen gevoel bij heeft, wat mij altijd erg fascineert.

Vanaf 2010 ben ik de opleiding ‘Beeldend kunstenaar’ begonnen aan de Kunstacademie te Haarlem. Ik heb de studie succesvol mogen afronden in 2014, waarna ik er nog een Masterclass-jaar aan heb toegevoegd. Dankzij deze opleiding heb ik mij breder kunnen ontwikkelen en mij verder kunnen specialiseren in verschillende technieken en materialen. Daarnaast heb ik mij kunnen verdiepen in de kunst- geschiedenis en filosofie.